Stjerne afkom

Bastian Lendalund:

I 2017 har Bastian in til juni taget fire sejr ud af syv løb. En dejlig ung hest med en lovende fremtid foran sig.

Bastian Lendalund bliver nok i løbet af dens karriere den største stjerne, vi får lavet, og også den sidste.

Artikler med Bastian Lendalund og Sten Iversen, se nedenfor.

"Opkomlingen Bastian Lendalund har imponeret voldsomt i sine syv årsstarter, der har resulteret i fem sejre og en enkelt andenplads. Den lidt sent udviklede fireåring virker nu så stærk og så langt fremme, at ejerkredsen vil prøve ham af mod årgangens bedste.

Bastian Lendalund står opstaldet på Dorthe og Sten Iversens ejendom i Svenstrup ved Hammel og er parrets eneste løbshest.

Sten Iversen har tidligere kørt væddeløb selv, men overlader nu den del til professionelle kuske og koncentrerer sig om Bastian Lendalunds daglige træning på en 700 meter sandbane, der skal sikre den styrkemæssige udvikling.

Og udvikling har der været masser af.

Bastian Lendalund virker netop nu helt overlegen i sin klasse, men det får ikke Sten Iversen til at skrue forventningerne uretmæssigt i vejret.

- Vi tager et løb af gangen med ham og glæder os over, at det går godt.

- Hans sene udvikling har gjort, at vi ikke er gået målrettet efter derbyet, men han er nu så langt fremme og fungerer så godt, at vi synes det skal prøves af, fortæller Sten Iversen, der i samme åndedrag fastslår at han absolut ikke bliver skuffet, hvis Bastian Lendalund ikke er klar til at matche de bedste i årgangen.

Bastian Lendalund og dennes faste kusk Henrik Lønborg, som de tog sig ud ved sejren i søndags på Jydsk Væddeløbsbane. Foto: Ole Hindby.

Hestene er terapi i alvorligt sygdomsforløb

Ved alle Bastian Lendalunds starter har Sten Iversen fulgt den tæt fra sidelinjen, men det bliver ikke tilfældet, når den skal på karrierens hidtil hårdeste opgave i København.

- Mit helbred er desværre ikke til at tage med på længere ture. Jeg er hårdt ramt af modermærkekræft og er i gang med en immunterapi, som jeg håber kan redde mig. Der er ikke nogen der siger, at jeg lever om et år, men jeg har en enorm gejst og lader mig ikke kue af det, fortæller en afklaret Sten Iversen.

Succes-træneren er ekstremt åben omkring sin svære situation og vil gerne fortælle, om den livsværdi hestene giver ham.

- Jeg er kommet ud over det punkt, hvor det ikke er til at holde ud og tænker slet ikke over at man kan dø af det. Jeg nyder hver eneste dag jeg har, og hesten er lyspunktet, der nærmest virker som en form for terapi. Hvis man er lidt nede, er der ikke noget bedre end at gå en tur i stalden.

- Lige nu har jeg kun fokus på at gøre Bastian Lendalund så god som muligt. Det andet er jo ude af mine hænder, afslutter livsglade Sten Iversen.

Et interview der skulle have én vinkel fik pludselig en anden, og man mindes om, at heste kan give andre og flere sejre end dem på væddeløbsbanerne.

Af Claus Juncker"

 Made by Lendalund:

Den største Lendalund-stjerne hidtil er uden tvivl Made By Lendalund. Made By Lendalund blev eksporteret til Norge i 2009 til en anpartsstald. Den har startet 64 gange taget 12 1. pladser, 8 anden pladser, 8 3. pladser og 13 placeringer indtil 2013. Den har indtil nu indkørt kr. 356.892.

Pride Lendalund:

Den har også gjort det rigtig godt og har tjent gode opdrætterpenge hjem til os. Indtil nu har den givet os et overskud på små kr. 40.000,00, det er rigtig godt. Jeg vil senere vende tilbage med, hvad den har løbet ind indtil 2013.

Super Lendalund:

Med første hat trick i vores tid som hesteopdrættere har Super Lendalund i sine første 3 løb siden august 2012 vundet 3 sejre i træk indenfor en måned (febr.-marts 2013) og har forhåbenlig en lovende fremtid foran sig.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.01 | 06:52

Hej Maja. Du er velkommen til at ringe til Gert på tlf. nr. 60491421 for nærmere. Med venlig hilsen Lenda

...
23.01 | 21:20

Hejsa:)
Vi er så heldige at have lånt Prinsessa fra Læsø af vores ridelærer. Prinsessen har været hos jer fra 2014 og til?
Kan i måske fortælle lidt om hende?

...
28.12 | 14:56

Hej Dorte. Hun er rask og uden eksem eller sygdomme. Ikke været til stævne. Inden hun fik sit føl blev hun redet meget af en ven af huset. Ring evt.60491421

...
28.12 | 13:23

Hej
Vedrørende Rebecca
Er hun rask uden eksem og andre tidl sygdomme.
Har hun været startet til stævne ?
Er hun styrbar og rar
Har du video. Send gerne mail

...
Du kan lide denne side